DIRLJIVO: Devojka stajala bez odeće na ulici – Kad shvatite zašto, krenuće vam suze

0
860
loading...

“Najdirljiviji i najinspirativniji momenat za mene je bio taj kada je otac objašnjavao svojoj deci šta ja to radim. Rekao im je da svako treba da voli sebe i bude zahvalan na telu koje mu je dato. Toplo mi je oko srca kad pomislim da će ta deca odrastati u razumevanju ovog globalnog problema…”

“Kada bi svako od detinjstva učio da ceni svoju lepotu, ovaj svet bi bio mnogo bolji” – rekla je Jae West.

Jednog dana, devojka je stala na trg, svukla haljinu sa sebe i vezala povez preko očiju. Ispred sebe je stavila tablu na kojoj je pisalo:

“Stojim ovde za sve one koji se, kao i ja, bore sa poremećajem ishrane ili manjkom samopouzdanja. Nacrtajte srce na mom telu u znak podrške.”

“Minuti su izgledali kao sati, dok sam stjala tako ogoljena pred svima”… Ovo je čin pobede nad samim sobom, čin samoprihvatanja i podsticaj drugima da  preispitaju odnos koji imaju prema sebi i svom telu.

U svetu je danas mnogo onih koji se bore s anoreksijom i bulimijom. Prosečno godište u kome do ovih oboljenja dolazi je između 12 i 20 godina. Od poremećaja u ishrani oboljevaju mahom osobe ženskog pola. To je bitka u kojoj mnogi mladi ljudi gube živote. To je realnost koja se tiče svih nas. To je realnost u čijem oblikovanju svi mi učestvijemo. Vreme je da se ona promeni.

Pročitajte i  Postoje žene koje žive na litici života sa svetlom u srcu. Jesi li ti jedna od njih?

Pogledajte video:

besnopile.rs / izvor: inspiralight.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.