DEPRESIJA NAKON VENČANJA: Posle medenog meseca dolazi razočarenje i gubljenja volje za seksom

Venčanje koje ste toliko dugo čekali sada je iza vas. Prošao je i medeni mesec. Nakon dugog iščekivanja, uzbuđenja i priprema za dan venčanja, sve je prošlo brzo i prebrzo! Više niste mlada i mladoženja, sada ste i službeno bračni par koji se mora uhvatiti u koštac sa svakodnevnim brigama. Zapamtite, podjednako kao što iza svakog ludovanja sledi glavobolja, tako će i vaše snove sada zameniti – realnost.

A ta realnost kao da je hiljadu godina daleko od onog što ste zamišljali da će biti… Ali ako se osećate pomalo depresivno, onda znajte da niste ludi i da niste usamljeni jer je sindrom depresije nakon venčanja (depresije mladih parova) sve češći i zahvata otprilike svaki deseti par.

Uzrok ovakvoj depresiji leži u prevelikim i nerealnim očekivanjima od bračnoga života. Psiholog dr Michelle Gannon iz San Francisca kaže da primećuje sve više pitanja i poziva za pomoć koje po različitim web stranicama ostavljaju novopečene supruge.

reklame

IPAK TREBA DA MU KAŽEŠ SVE O SVOJOJ PROŠLOSTI: 4 razloga da mu ispričaš sve o bivšima

U vezi ne može bez kompromisa

Slobodno to uporedite s hladnim tušem: kad uzbuđenje oko venčanja prođe, naglo se vraćamo u stvarnost i shvatamo kakvi nas sve problemi tamo čekaju. Između ostalog, parovi koji pre venčanja nisu živeli zajedno iznenađeni su činjenicom da će od sada pa na dalje svakodnevno morati pristajati na brojne kompromise i prilagođavati se svom partneru, menjati svoje navike. Kakav užas!

Pronaći pravi kompromis i rešenje koje će biti dobro i za jednog i za drugog partnera nije lako. Prepiranja, podbadanja, pa čak i burne svađe biće sve češći ako ne pokušate razumeti jedno drugo – ali čak i tada nije sigurno da se nećete posvađati tu i tamo.

Što je sasvim u redu, sve dok te svađe održavate pod kontrolom i dok svakom svađicom rešavate po jedan novopronađeni problem.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.