Ljubavni horoskop od 1. do 15. oktobra 2018

Ako se u vezi otkrije da neko šara, obično je ta veza osuđena na propast. Sve ono što smo godinama ulagale u vezu, odjednom izgleda bezvredno…

Međutim, ako je sve u redu u vezi, onda nema potrebe za prevarom, je li tako? OK, sigurno će se neke od vas sada nasmejati i pomisliti: „Nema šanse sprečiti lika da prevari curu – ako je tip koji voli da šara!“ Ali, mi vjrujemo kako ipak ima nade – jer ako je neko apsolutno zadovoljan vezom, neće riskirati kraj – ako ima imalo soli u glavi. Stoga donosimo sedam saveta kako izbeći neveru u vezi.

1. Važno je prepoznati potrebe i uvažavati ih

Osim svojih, važno je prepoznati i ceniti potrebe partnera te im pridavati potrebnu pažnju. Pošto se potrebe u vezi tokom vremena menjaju, treba se stalno navikavati na nove i pronaći nove partnerske modele za zadovoljavanje istih. Samo se tako može izbeći frustracija i osećaj samoće koji u najgorem slučaju vode do izolacije od partnera – emotivno i fizički – što često vodi do prevare.

2. Prepoznati mogućnost prevare

AKO TI GOVORI OVE STVARI ZNAJ DA ĆE TE OSTAVITI: 7 rečenica koje ukazuju na raskid

reklame

Nijedna veza nije sigurna od prevare. Priznanje da je moguć izlet izvan veze prvi je korak ka stvarnom poimanju veze. U vezi uvek treba imati mesta za grešku, što uključuje i prevaru.

3. Definisati pravila u vezi

Svaka veza ima svoja pravila i to je OK. Zajedno s partnerom možeš postaviti granice i dogovoriti se kako ćete izbeći neočekivana razočaranja, odnosno kako postaviti temelj za međusobno poverenje. Važno je da ste stalno iskreni prema sebi i partneru, razgovarate o međusobnim željama i cenite drugoga i njegov emocionalni svet.

4. Rešiti se starog „tereta“

Teret prošlih veza može se negativno odraziti na aktuelnu vezu. Događaji i iskustva koja nisu „preboljena“ mogu dovesti u konflikt stara osećanja i strahove. Ko je uspešno raskrstio s prošlošću, može se pozitivno razvijati zajedno s novim partnerom, odnosno izgraditi stabilnu vezu i budućnost.

za nastavak kliknite ovde

loading...