9. Nosi kapu, kvalitetno donje rublje i debele čarape zimi

Više se brini za svoje zdravlje, nego za izgled. Nosi kapu, rukavice, šal i debelu jaknu tokom zime. Nikog ne zanima kako izgledaš u jakni. I uvek se potrudi da imaš kvalitetne cipele.

10. Slušaj roditelje i nemoj da ih vređaš

Iako ćete beskrajno mnogo puta imati različito mišljenje i što ćeš se osećati kako te ne razumeju – uvek se sjeti da ti žele najbolje pa čak i onda kad to pokušavaju na pogrešan način.

11. Odrasli nisu mnogo drugačiji od dece

reklame

Ni odrasli nisu sasvim sigurni u sebe i oni imaju mišljenja koju su možda pogrešna, stoga ne uzimaj srcu sve što odrasli govore. Uzmi u obzir njihovo iskustvo i izjave, ali nemoj dopustiti da to ima prevelik uticaj na tvoje životne ciljeve, odluke i stavove. Poslušaj, promisli i prilagodi.

12. Zaštiti svoju privatnost

Zaštiti lozinkama kompjuter, laptop, mobilni telefon – pazi na lične informacije koje deliš na društvenim mrežama. Često znaju da se ljudima obiju o glavu.

13. Ne ostajte u otrovnim odnosima

Ako imaš odnose koji su teški i nepromenljivi, ako nemaš dobar odnos sa svojim partnerom, ako imaš loš posao i želiš dalje – reži i kreni dalje! Gore ne može…

14. Ceni mladost – to je razdoblje života kad su sva vrata otvorena, a brzo prolazi

Uživaj u slobodi, novim iskustvima, igri, prvim poslovima, fakultetu, putovanjima – uživaj u životu. zapamti ovo vreme mladosti. Kasnije u životu često ćeš se prisećati svih dogodovština iz ovog razdoblja pa se pobrini da imaš čega da se setiš.

15. Budi svoj/svoja, prati svoje snove bez obzira na sve

Ovo je tvoj život, ne život tvojih roditelja ili prijatelja. Hodaj svojim putem i živi ga punim plućima.

24sata.hr

loading...