Jedan od pojmova na koji često nalećemo listajući magazine za lepotu su “senzualne usne”. Postoji mnogo saveta i trikova kako se one postižu, ali kako one zaista izgledaju, to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi.

“Senzualnost je eksplicitno izražavanje zadovoljstva, gratifikacije ili seksualne potrebe kroz čula. Pojam se odnosi i na zavodljivost i erotsku privlačnost” – kaže Wikipedia.

… OK… i dalje nam nije jasno kako to izgleda.

reklame

Znamo kako izgleda kada neko senzualno jede grožđe ili liže sladoled (zavodljivo, seksi, eksplicitno…), ali kakve to ima veze sa samim oblikom usana?

Senzualno je sve ono što je fizički privlačno, što se erotski nekome dopada… Međutim, koliko ljudi, toliko i ćudi, pa i seksualnih preferencija.

U korenu reči “senzualno” je “sense” – dakle, “čulo, osećaj”. To su, dakle, čulne usne. Ali sve usne su čulne i osetljive.

Da li se senzualnost ogleda u prenaglašavanju te čulne funkcije? Žene vekovima uokviruju i farbaju svoje usne u želji da one izgledaju što zavodljivije i senzualnije. Ove dame su otišle i korak, dva dalje u potrazi sa svojom senzualnošću… Da li su je pronašle? I gde se ona uopšte nalazi – u oku posmatrača, na nama, u nama, ili negde između?

  • Priscilla Caputo je model u usponu. Pošto joj je dečko bio plastični hirurg, odlučila je da unapredi svoj izgled sa par intervencija. Sada priznaje da je od sebe napravila čudovište i uništila svoju prirodnu lepotu. Ona kaže da zaplače svaku put kada gleda svoje fotke iz perioda pre plastičnih operacija i da njen sadašnji izgled treba da služi drugim ženama kao upozorenje. Drage dame, smatrajte se upozorenima!

Ovako je Priscilla izgledala pre intervencija…

Priscilla

A ovako izgleda danas!

napumpane usne

  • Farrah Abraham je postala poznata učešćem u raznim američkim rijaliti šouovima. Svetsku “slavu” joj ipak nisu donele te uloge, već ova fotografija, na kojoj su prikazane komplikacije koje su nastale nakon plastične operacije.

napumpane usne1

Želela je da poveća gornju usnu i odlučila je da uradi samo jednu intervenciju – da ugradi impant, kako bi izbegla često odlaženje kod estetkog hirurga i bockanje injekcijama kolagena. A onda se sve pretvorilo u najgoru noćnu moru.

Ipak je uspela da zadrži smisao za humor, pa sada sebe poredi sa likom Lile iz čuvene animirane serije “Futurama“.

lila

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.