ćufte u sosu, foto pixabay

Recept za ćufte sa pireom je izutetno lak, a ručak će biti odličan

Sastojci:

300 grama mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
korica hleba u mleku
začin, so, mlevena paprika, mleveni biber
Za sos: 1/2 šoljice ulja
1 kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
malo začina
malo šećera (po želji)

reklame

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte sitno i umešajte u meso. Dodajte mu jedno jaje, koricu hleba koju ste sitno iseckali i začine. Sve dobro izgnječite rukama. Dobijenu smesu oblikujte u male ćuftice, a zatim ih pržite na ulju, piše Stvarukusa.rs.

Kada ćufte budu gotove, odložite ih na papirnu salvetu da bi se višak masnoće iscedio.

Sos:

Propržite pola šoljice ulja sa brašnom, dok brašno ne porumeni. Dodajte kuvani paradajz i mešajte da se ne stvore grudvice. U smesu sipajte malo vode i kuvajte 2-3 minuta. Začinite po želji. Služite ga kao prilog uz ćufte.

Savet: Čufte u sosu možete da servirate sa testeninom, pire krompirom ili kuvanim pirinčem.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.