Cirkaj, ali pametno: Ova alkoholna pića su najveći neprijatelji lepe kože

0
660
Cirkaj, ali pametno: Ova alkoholna pića su najveći neprijatelji lepe kože

Vikendom mnogi vole da se opuste uz čašicu omiljenog alkoholnog pića što neretko završi i preteranim konzumiranjem alkohola.

Natečenost, crvenilo, bubljice i bore samo su neke od posledica toga, a da ne spominjemo  dehidraciju i mamurluk. Ali nisu baš sva pića podjednako štetna jer ne sadrže iste komponente. Kakav uticaj na izgled kože imaju popularna alkoholna pića, za Harper’s Bazaar otkrio je ugledni londonski dermatolog dr Sem Banting, a ispod smo ih poređali od lošeg prema najgorem:

1. Tekila

“Tekila ima manje šećera od većine drugih alkoholnih pića pa su i manje šanse da će uzrokovati crvenilo ili akne”, kaže dr Banting i savjetuje da pri ispijanju tekile preskočite so jer će tako mamurluk biti znatno slabiji.

Cirkaj, ali pametno: Ova alkoholna pića su najveći neprijatelji lepe kože

2. Pivo

“Pivo sadrži antioksidanse koji su dobri za kožu i imaju anti-age učinak. A uz to sadrži i manje alkohola od većine drugih pića pa ga ljudi obično piju mnogo sporije, pa i manje dehidrira kožu”, ističe dermatolog.

3. Džin i tonik ili votka i tonik

“Džin i votka ne sadrže kongenere, odnosno toksine koje nastaju fermentacijom alkohola pa je nakon njih i šansa za mamurluk mnogo manja. Takođe imaju nizak udeo šećera, a ako su pomešani s dijetalnim tonikom, neće toliko ni naštetiti koži”, kaže dr Banting.

Pročitajte i  HOROR U SRBIJI: BELA ŽENA ŠETA PORED GROBLJA! Meštani u strahu, danima ne izlaze napolje! (VIDEO)

4. Belo vino

Ako je ovo vaše omiljeno alkoholno piće, sigurno ste već upoznati s glavoboljom koja sledi dan nakon preteranog konzumiranja belog vina, ali posljedice su često vidljive i na koži.

“Belo vino je puno šećera koji uzrokuje crvenilo, bubljice i ubrzava nastanak bora tako da ne donosi baš nikakve koristi za kožu, poput recimo piva”, napominje dermatolog.