Biljka koja donosi bogatstvo
Biljka koja donosi bogatstvo

Pupoljci bambusa koriste se u ishrani. Simbolika bambusa podstiče nas na duboke i praktične životne lekcije. Bambus je u Kini simbol dugovečnosti, a u Indiji prijateljstva. Slede najvažnije lekcije koje nam donosi bambus kako bi se podsetili na ono što već znamo, ali u svakodnevnici često zaboravimo!

Ono što izgleda slabo može biti vrlo snažno.

Telo najveće vrste bambusa nije veće od mnogih drugih stabala u šumi. Uz to, podnose hladne zime i vrlo topla leta i ponekad su jedina stabla koja stoje nakon oluje. Prisetite se reči Yoda učitelja: veličina nije važna.

reklame

Pogledaj mene. Sudiš li o meni prema mojoj veličini? Važno je ne podcenjivati ​​druge ili sebe temeljem predočavanjima o tome što je slabo, a što snažno. Ne moramo biti veliki da bi bili snažni. Ne moramo pohađati poznatu školu, već kao i bambus stajati uspravno, verovati u vlastite snage i znati da smo snažni kad trebamo biti. Setite se takođe da je snaga u vedrini, otvorenosti i transparentnosti… u ljubaznosti, saosećanju i saradnji!

 

Biljka koja donosi bogatstvo
Biljka koja donosi bogatstvo

 

Saviti se, ali ne slomiti se.

Jedna od impresivnih stvari o bambusu je njegovo ljuljanje na povetarcu. Taj nežan lepršav pokret je simbol poniznosti. Temelj bambusa je čvrst, ali se kreće i ljulja skladno s vetrom… ne bori se protiv njega. Čak i nakon najjačeg vetra, bambus i dalje stoji uspravno. Saviti se, ali ne slomiti je jedna od tajni uspeha bilo da je reč o stablu bambusa, teškim situacijama ili bavljenju svakodnevnim životnim stvarima.

Usporite svoj zaposlen um.

Danas raspolažemo s ogromnom količinom informacija kao nikada pre, a većina nas živi vrlo brzim tempom. Život je postao poprilično užurban i u nekim trenucima vrlo haotičan. Često je teško primetiti signal od sve te silne buke.

U ovoj vrsti okruženja, sve je važnije usporiti i odvojiti vreme kako bismo smirili svoj zaposlen um, uživali mirnoću bambusa, tako da možemo stvari videti jasnije…

 

 

…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.