PAPRAT – Kao bršljan, i paprat prečišćava vazduh – šta više, u jednom satu iz vazduha u vašoj okolini ukloni 1.863 toksina.

LAVANDA – Aroma lavande je odvajkada poznata kao miris koji pobeđuje anksioznost. Uvek možete da zapalite mirišljavu sveću, ali pravi efekat ćete postići samo ako zasadite lavandu.

reklame

RUŽE – Bespotreno je govoriti da je baš teško ne pomirisati ružu svaki put kad prođete pored njeg, ali zapravo je pravi trik u tome da ih posmatrate. Psiholozi i antropolozi su u brojnim studijama dokazali da su zaposleni koji su češće gledali u ruže tokom radnog vremena bili opušteniji i bilo im je prijatnije na poslu.

MESEČEV CVET – Ukoliko provodite previše vremena u zatvorenom prostoru, najbolje bi bilo da je u vašoj blizini saksija mesečevog cveta, odnosno spatifiluma. Ova biljčica uklanja gljivice iz vazduha i kraj nje ćete lakše razmišljati i disati.

ORHIDEJE – Graciozne i nalik najlepšim skulpturama ove lepotice su luksuz koji sebi svako može (i treba) da priušti. Poznavaoci feng šuija tvrde da malo koja biljka unosi toliko pozitivne energije u prostoriju, a njihov cvet se ubraja među najlepše na svetu.

RUZMARIN – U prošlosti poznat i kao biljka koja utiče na unutrašnji mir, ali i na memoriju. Ipak, nama najviše prija to što širi aromu koja nas podseća na sunčane dane.

ĐURĐEVAK – Uspomene iz detinjstva, proleće, prve simpatije… đurđevak je skoro svima asocijacija na neka prelepa iskustva. A uz to, miris i izgled ovog cveća su neponovljivi.

dnevno.rs/kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.