BEZGREŠNO ZAČEĆE JE NOVI HIT U SVETU: Sve više devica postaju majke - ne žele seks, ali žele decu!
Žene žele devičanski porođaj jer još nisu pronašle pravog muškarca, a ima i onih koje žele decu, ali bi da izbegnu seks...

Nikad nisu imale seks niti nameravaju, ali žele decu – to je novi trudnički trend koji se javlja u SAD-u i drugim zemljama zapada.

U Velikoj Britaniji u proteklih je pet godina bilo 25 slučajeva “devičanskog začeća”, a taj je broj daleko veći u SAD-u.

To je omogućio inovativan tretman veštačke oplodnje, reproduktivna metoda vantelesne oplodnje za koju nije potreban seksualan kontakt.

On je prvenstveno namenjen ženama koje ili nikad nisu imale seks, ili imaju fobiju od seksa, ili su ipak imale neko traumatično iskustvo i naprosto ne žele seks – ali žele decu.

reklame

U tom postupku se ženska jajašca hirurški odstranjuju i potom oplođuju u laboratoriji uz korištenje donatorske sperme, a potom se embrion hirurški ugrađuje u matericu – sve bez diranja himena.

Iako većina žena koja se podvrgava medicinski potpomognutoj oplodnji zbog problema s plodnošću, u ovom je slučaju reč o ženama koje to čine kako bi izbegle seks, a ipak rodile dete. U nekim slučajevima, otkrivaju doktori, reč je o ženama koje žele “devičanski porođaj” jer još nisu pronašle odgovarajućeg partnera.

Express.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.