BAŠTA NA TERASI: Cveće i povrće u istoj saksiji - Napravite pravi rajski vrt na balkonu
Bašta na terasi

Čak i ako niste do sada pokušavali da gajite povrće na terasi, kombinacije povrća, voća i cveća sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Spojite kadificu s paradajzom, a jagode s ruzmarinom i imaćete najneobičniji vrt na svom balkonu.

Kadifica je odličan pratilac povrća jer ima jako dejstvo kao insekticid. Svi štetni insekti prosto ne podnose kadificu pa će njeno “gostovanje” u saksiji s paradajzom biti ne samo praznik za oči nego i mala pobeda organske proizvodnje u vašem domu.

Bosiljak, takođe, snažno odbija štetočine tako da ga možete posejati u žardinjeru s paradajzom. Ove dve biljke su dobar tim i zato što imaju slične potrebe za vodom pa im odgovara da budu smešteni u istoj posudi. Za vas će biti posebno uživanje kad – dok berete paradajz za salatu – uzmete i malo listova bosiljka za najlepši mediteranski dresing.

reklame

Ruzmarin može biti savršena pratnja za jagode: ne samo da ruzmarin odbija insekte već se i potrebe za vodom ovih biljaka odlično uklapaju – treba im više vode na početku sezone, a onda sve manje kako leto odmiče, a berba jagoda se završi. Uz to, slika koju čine srebrnozeleni listići ruzmarina kraj jarkozelenog lišća jagoda biće pravo prirodno remek-delo.

BAŠTA NA TERASI: Cveće i povrće u istoj saksiji - Napravite pravi rajski vrt na balkonu
Divlje jagode

Ljute papričice takođe mogu biti pravi raj za oči. S obzirom da ih ima u gotovo svim bojama, od žute, crvene, zelene do tamno ljubičaste, udahnuće vašem balkonu svežinu.

Na terasi se može saditi većina sitnijeg povrća, poput belog i mladog luka, rotkvica, spanaća i čeri paradajza. Svo ovo povrće odlično napreduje u saksijama.

Na svojoj terasi možete posaditi čak i krompir. Na sledećem linku pogledajte kako:

Na sledećoj stranici pročitajte koje cveće je idealno za terasu…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.