BAKSUZI ĆE BAŠ DA SE OBRADUJU: Nauka potvrdila da je opasno kad si previše srećan, a evo i zašto

0
121
Nedeljni horoskop od 6. do 12. marta 2017

Naučnici objašnjavaju da je umerena sreća prihvatljiva, ali prevelika može biti opasna, naročito u poslovnom okruženju

Teško je srećnom čoveku da sakrije radost, ali, sudeći po studiji Univerziteta u Pensilvaniji, trebalo bi. Ljude koji izgledaju veoma srećno okolina će okarakterisati kao naivne, češće im dati loš savet, pa i iskoristiti ih.

I ne treba previše kriviti okolinu, jer ekstremno srećni pojedinci imaju manir da se štite od svega lošeg tako što se ne udubljuju u stvarnost, čime šalju poruku drugima da su naivni.

Naučnici objašnjavaju da je umerena sreća prihvatljiva, ali prevelika može biti opasna, naročito u poslovnom okruženju. Ekstremno radosni radnici nisu poželjni u poslovima gde su česte žalbe mušterija jer mogu dodatno iziritirati već nervozne klijente. Ni šefovi ne bi trebalo da pokazuju preveliki osmeh jer će ih drugi videti kao nesposobne, nestručne, lakomislene, neefikasne.

Kako razlikovati umereno i ekstremno radosne pojedince? Ovi prvi će na pitanje “kako si?”, odgovoriti “dobro”, dok će drugi uzviknuti “sjajno” uz osmeh od uva do uva. Time šalju signal okolini da ih može iskoristiti. Pre ćemo pokušati da zloupotrebimo veselu osobu jer nam deluje kao da ne razmišlja kritički, upozoravaju naučnici i savetuju da, ako pripadate grupi ekstremnih veseljaka, ipak dozirate radost.

Pročitajte i  Nikad neće shvatiti šta su propustili: 10 razloga zbog kojih mnogi muškarci ne žele emotivno snažne žene

novosti.rs


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.