Ovaj trik od 90 sekundi može da zaleči slomljeno srce

Istraživanja pokazuju da je potrebno samo 90 sekundi kako bismo se iz jednog raspoloženja prebacili u drugo. Naravno, to nije dovoljno vremena za potpuno resetovanje, ali dugoročno ovaj trik pali

Neki raskidi su izrazito bolni, neki su light verzija, ali jedno je sigurno – kad izađemo iz veze, najčešće sami sebi onemogućujemo da krenemo dalje.

Najveći krivac za ovo su naše misli.

reklame

Umesto da razmišljamo o lepim stvarima, naš se mozak stalno vrti u krug i puni se negativnim mislima koje samo otežavaju proces.

Iako znamo da to ne bi trebalo da radimo, ne možemo pomoći sebi – ili možemo?

Neuropsihijatar Den Zigel kaže da je sve što vam treba 90 sekundi.

”Kako biste oslobodili svoj um, morate napustiti uzorak svog razmišljanja i stvoriti novi.”

Istraživanja pokazuju da je potrebno samo 90 sekundi kako bismo se iz jednog raspoloženja prebacili u drugo, uključujući ljutnju.

”Kad krenete da se gušite u depresivnim mislima koje vas muče, odvojite za sebe 90 sekundi i napravite 15 dubokih udaha”, savetuje Zigel i nastavlja: ”U tih 90 sekundi nemojte razmišljati o osobi koja vas je povredila niti o situaciji koja vas muči.”

Naravno, 90 sekundi nije dovoljno za potpuno resetovanje, ali ako ga primenjuješ svaki put kad počneš da razmišljaš o raskidu, vrlo brzo ćeš istrenirati mozak i pretvoriti ga u mašinu za lepe misli.

index.hr

loading...