Alkohol nije krivac: Ako si se ikad pitala zašto uvek završiš u krevetu sa pogrešnim tipom, nauka konačno ima odgovor

0
270
Ako si se ikad pitala zašto uvek završiš u krevetu sa pogrešnim tipom, nauka konačno ima odgovor

Jeste li se ikada nakon noćnog izlaska probudile u krevetu s frajerom koji uopšte nije vaš tip?

Ako je vaš odgovor potvrdan i ako vam se to dogodilo i više od jednog puta, sigurno će vas zanimati šta nauka ima da kaže o tome. Ako ste za to dosad krivile alkohol, iznenadiće vas da pravi razlog zašto često birate pogrešne frajere s tim nema veze. Iako, naravno, i alkohol u tome nikako ne odmaže.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships otkrilo je da žene često tokom večernjeg izlaska nose “ružičaste naočare”, odnosno fokusiraju se samo na izgled frajera.

Naime, kada ih neki frajer privuče fizički, žene često zanemaruju njegovo ponašanje i druge karakteristike, pokazalo je istraživanje. Ovakve veze obično su kratkog veka i prestaju kada nestane privremena zaslijepljenost fizičkim izgledom.

Istraživanje je pokazalo i da je, ako često imate ovakve kratkotrajne veze, to je znak da zapravo trenutno i ne tragate za ičim smislenijim i dubljim. S druge strane, žene u potrazi za dugotrajnim partnerom mnogo se ređe nađu u ovakvoj situaciji i ne daju se omesti fizičkim izgledom frajera, otkrilo je istraživanje.

Pročitajte i  Ove reči nijedan muškarac ne želi da čuje: 5 stvari koje nikako ne treba da kažeš svom dečku

index.hr