Naslovna Ljubav Alkohol nije krivac: Ako si se ikad pitala zašto uvek završiš u...

Alkohol nije krivac: Ako si se ikad pitala zašto uvek završiš u krevetu sa pogrešnim tipom, nauka konačno ima odgovor

PODELI
Ako si se ikad pitala zašto uvek završiš u krevetu sa pogrešnim tipom, nauka konačno ima odgovor

Jeste li se ikada nakon noćnog izlaska probudile u krevetu s frajerom koji uopšte nije vaš tip?

Ako je vaš odgovor potvrdan i ako vam se to dogodilo i više od jednog puta, sigurno će vas zanimati šta nauka ima da kaže o tome. Ako ste za to dosad krivile alkohol, iznenadiće vas da pravi razlog zašto često birate pogrešne frajere s tim nema veze. Iako, naravno, i alkohol u tome nikako ne odmaže.

Pročitajte i  I one i te kako vole da šaraju: 4 glavna razloga zbog kojih žene varaju bez razmišljanja

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships otkrilo je da žene često tokom večernjeg izlaska nose “ružičaste naočare”, odnosno fokusiraju se samo na izgled frajera.

.

Naime, kada ih neki frajer privuče fizički, žene često zanemaruju njegovo ponašanje i druge karakteristike, pokazalo je istraživanje. Ovakve veze obično su kratkog veka i prestaju kada nestane privremena zaslijepljenost fizičkim izgledom.

Istraživanje je pokazalo i da je, ako često imate ovakve kratkotrajne veze, to je znak da zapravo trenutno i ne tragate za ičim smislenijim i dubljim. S druge strane, žene u potrazi za dugotrajnim partnerom mnogo se ređe nađu u ovakvoj situaciji i ne daju se omesti fizičkim izgledom frajera, otkrilo je istraživanje.

index.hr

Inicijalizacija u toku...