Ponašanje, pa čak i konkretne izjave govore da nešto u vezi nije u redu. A onda neko lako i zastrani…

Ako jedan partner vara drugoga, onda očigledno nešto ne valja u vezi. Pre nego dođe do toga, pojavljuju se različiti znakovi. Na primer, jedna od ovih rečenica – stoga obrati pažnju na njih!

„Imam osećaj da me više ne ceniš.“

Ova rečenica otkriva da tvoj partner više nije toliko srećan kao pre pa oseća da mu ne pridaješ dovoljno pažnje. Naravno, to ne znači odmah da će te prevariti, ali može voditi ka tome. Ako se jedan od partnera oseća podcenjeno, može se dogoditi da potraži (seksualnu) utehu kod nekog drugog. Ako započne tu temu u razgovoru, vrlo je važno da zajedno pokušate da popravite situaciju.

„Sorry što ti nisam odgovorio. Bila mi je ludnica.“

reklame

Čak i ako ima hrpetinu posla – uvek može naći nekoliko sekundi za kratku poruku. Ako ti partner redovno ne odgovara na poruke, to može biti znak da su mu prioriteti usmereni na nešto drugo. Najbolje je razgovarati s njim o tome i pokušati pronaći razlog zašto ne odgovara.

„Posao je OK.“

U ovom slučaju se ne radi o sadržaju, nego o kratkoći odgovora. Pre je temeljno pričao o tome kako je proveo dan, a sada daje šture odgovore. Ako primetiš da ne priča više previše euforično o svom životu, traži razgovor.

„Idemo da isprobamo nešto novo u krevetu.“

Ako je vaš seksualni život već duže vreme jednoličan, onda je zapravo dobro da jedan od partnera traži nešto novo. To može i značiti da on nije sasvim zadovoljan vašim seksualnim životom. Usliši mu želju i probaj nešto novo (naravno, ako se slažeš s tim „novim“). Možda unesete novi plamen u vaš krevet…

„To je tek za nekoliko meseci. Ne treba još da razmišljamo o tome.“

Ako tvoj partner ne želi da pravi dugoročne planove, to može biti znak da nije siguran šta će biti s vama za nekoliko meseci. Vreme je za razgovor – moraš da otkriješ imate li iste planove za budućnost.

miss7.24sata.hr

loading...