Mekike
Mekike

Mekike najčešće pamtimo iz detinjstva. To su fini mali jastučići prženog testa. Neki bi rekli da nisu najzdraviji izbor za doručak, ali čim osetite miris sveže pržene mekike zaboravićete na kalorije i uživaćete u pravom ukusu detinjstva.

Potrebno je

  • 200 ml. mleka
  • 1 kašika šećera
  • 30 gr kvasca
  • 2 jaja
  • malo ulja
  • soli
  • 1 kašika šećera
  • 500 – 600 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

reklame

Rastvoriti kvasac u malo mleka i šećera, pa kad se rastvori dodati ostatak mleka, jaja 2 kašike ulja i brašno.

Na kraju dodati so i zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti ga da malo naraste. Testo pokriti folijom ili krpom. Posle 20 min. testo razviti za prst debljine i seći testo po želji i pržiti u ulju. Može se dodati džem ili ako želite slano sir kao što je prikazano u Videu. Služiti uz jogurt, sir ili uz šta Vi želite…

https://youtu.be/15N0yYlWBNg

Izvor Kod bake u gostima/Jelena Petrović youtube

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.