veze

Ako ste se pitali od kada su to momci poput Roberta Pattinsona i Zaca Efrona, velike face, niste usamljeni. Isto pitanje mučilo je i naučnike, koji su pronašli vezu između zdravlja nacije i odabira partnera.

 

Teško je ne primetiti da su današnji holivudski srcolomci mlakonje. Zapravo, trend u kojem žene lude za nežnim muškarcima dečačkih crta lica i nežne građe prisutan je već duže vreme. Naučnici su nedavno otkrili i zašto je to tako.

reklame

DA LI ZNAŠ ZAŠTO ŽIVIŠ? - 30 pitanja koja moraš postaviti sebi makar jednom u životu

Na to kakvi će muškarci privlačiti žene ne utiču lični prioriteti i ukus, a ni trenutni trend. Naučnici smatraju da je glavni razlog – zdravlje nacije. Kada se zdravlje nacije popravi, žene tragaju za slabijim, “mekšim” muškarcima.

Kad je zdravlje celokupne nacije ugroženo, žene tragaju za snažnim muškarcima, u nadi da će njihovom potomstvu dati snažnije i otpornije gene, tvrde naučnici.

Naučnici su napravili tablicu sa zdravstvenim podacima iz 30 zemalja. U istraživanju je učestvovalo 5000 žena kojima su pokazivali fotografije muških lica, jednu nežniju i njenu muževniju varijaciju (šira čeljust, niže obrve).

Što je zdravstvena slika bolja, žene preferiraju nežnije muškarce.

 

 

021.rs.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.