ljubavna lutrija

Ljudi su često frustrirani ili nesrećni jer ih drugi ne primećuju, ili nisu zainteresovani za njih, ili zato što drugi ne znaju da su zainteresovani za romansu – ne samo prijateljstvo ili kratkoročnu avanturu. Potrebno je da znate nešto o tome kako način na koji komunicirate privlači pažnju, da biste bolje razumeli i izbegli probleme koje ste imali u udvaranju u prošlosti.

ljubav

Džefri Hal sa Univerziteta u Kanzasu sproveo je studiju u kojoj je uporedio stil flertovanja kod 5 100 ljudi. Njegov cilj je bio da pomogne ljudima da postanu svesniji načina na koji komuniciraju.

reklame

Rezultati studije su omogućili razlikovanje pet stilova muvanja:

1. Fizičko flertovanje

Oni koji su skloni fizičkom flertovanju ne plaše se da pokažu svoj seksualni interes za nakog. Brzo ulaze u veze i imaju dosta emotivne povezanosti i seksualne hemije, ali njihove veze obično ne traju dugo.

2. Tradicionalno flertovanje

Zasniva se na staromodnim vrednostima. Muškarac treba da traži ženu, i takvi muškarci obično upoznaju ženu kao ličnost pre nego što se upuste u vezu sa njom.

Žene, s druge strane, obično imaju problema da ih muškarci primete i manje su šanse da će se upustiti u razgovor sa njima.

3. Učtivo flertovanje

Oni koji se ovako udvaraju prate sva pravila i ne flertuju na seksualan način. Oni su ponekad spori u pristupu ljudima za koje su zainteresovani, ali kada jednom uđu u vezu, one budu prilično značajne.

 

4. Iskreno flertovanje

Podrazumeva iskreni interes za to kakva je stvarno druga osoba i želju za emotivnom povezanošću. Veze onih koji iskreno flertuju su obično značajne i pune emotivne otvorenosti.

5. Razigrano flertovanje

Razigrano flertuju oni koji to ne rade da bi ostvarili vezu, već više zbog svog samopouzdanja. Obično su nezaiteresovani za duže veze.

Mnoge žene se upuštaju u razigrano flertovanje iako u stvari žele dugu vezu, i potpuno su nesvesne da time šalju poruku muškarcima koja je potpuno suprotna njihovim ciljevima.

izvor:smedia.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.