AKO RADIŠ OVO PRETVORIĆEŠ DEČKA U NESPOSOBNOG DEBILA: 5 grešaka kojima žene od muškaraca naprave dečake

Opustiti se i biti ono što jesi ispred voljene osobe jedna je od najboljih stvari u vezi. Ali, čak i kada se naviknete jedno na drugoga, postoje određeni potezi koje ne bi trebalo da radimo ispred svog partnera

1. Omalovažavanje sebe

Budimo iskreni, svi volimo da dobijamo komplimente. Ali, ponekad ne dobijamo potrebnu afirmaciju, odnosno komplimente koji su nam potrebni kako bismo se osećali dobro. Stoga nastojimo da ih ”upecamo”, a jedan od načina je upravo kroz omalovažavanje sebe.

Kada stalno govorimo negativne stvari o sebi, pre ili kasnije, naš partner će početi da ih doživljava kao potpunu istinu, bez obzira je li to istina ili nije. A i vi ćete takođe kroz neko vreme biti potpuno uvereni u to. Samouverena žena je daleko više privlačnija nego ona koja sebe ne poštuje. Zato neka vaši komentari o sebi budu samo pozitivni i optimistični.

reklame

2. Sumnja u sebe

Žene često (nepravedno) kritikuju da su neodlučne. Iako je potpuno u redu biti nesiguran u vezi nekih stvari, nagla promena mišljenja u vezi važnih životnih stvari najčešće i nije dobra stvar.

Izbegavajte nagle odluke i dajte sebi vremena da dobro razmislite o donetoj odluci kako ne biste došli u iskušenje da je opet promenite. Ne bojte se da stanete iza svojih odluka.

3. Ne kritikujte njegovu muškost

Možda vaš voljeni muškarac nije najspretniji u poslovima koje treba obaviti u kući ili nije dovoljno fizički jak. To ne znači da ga na to morate podsećati. Štaviše, takve šale na njegov račun mogu napraviti više štete nego koristi i poljuljati njegovo samopouzdanje. Naše reči imaju veliku moć, a one lepe riječi i komentari dugoročno mogu sačuvati brak.

zadovoljna.hr

loading...