Recept za gratinirano povrće. Ukoliko postite, iz jela izostavite sir
SASTOJCI:
– 400 g čeri paradajza
– 2-3 crvene paprike
– 250 g tikvica
– 250 g patlidžana
– 2 crvena luka
– 3-4 čena belog luka
– so, biber
– ulje
– 1 kašika seckanog bosiljka
– malo ruzmarina
– 150 g polutvrdog sira
PRIPREMA
1. Tikvice, patlidžan i papriku isecite na veće kockice, paradajz presecite napola, a beli i crveni luk na listiće.
reklame
2. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite iseckano povrće, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i lagano promešajte. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i stavite da se peče oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
3. Povrće pospite rendanim sirom i zapecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo.
Izvor: Kurir
loading...