ZAŠTO NAS PROGONE STARE LJUBAVI: Kako da ostaviš za sobom onog koga ne možeš da zaboraviš

Prema nekim obrascima ponašanja partnera lako možete zaključiti je li mu pažnju zaokupirao neko drugi. Slušajte intuiciju i obratite pažnju na ovih osam znakova

Drugi ljudi, pa čak i neznanci, znaju da imaju čudesnu moć zapažanja kada nešto nije u redu u nečijoj ljubavnoj vezi. Zato nije loše pitati prijatelja za mišljenje. Naučnici kažu kako se posmatranjem para u nekoj radnji može zaključiti postoji li u toj vezi preljubnik i imaju li nekih drugih problema. Dovoljno je posmatrati njihovu interakciju i dopustiti intuiciji da kaže svoje.

Ipak, prema nekim obrascima ponašanja i sami možete zaključiti da nešto u vašoj vezi nije kako treba – slušajte intuiciju i obratite pažnju na neke stvari.

reklame

Po ovih 8 znakova prepoznaćete da vas možda vara:

Gubi se fizička bliskost

Partner se fizički udaljava od vas i ne deluje kako pokušava da to promeni. Umesto toga stalno pronalazi nove izgovore kako da budete što manje zajedno. To može biti nešto tipa – dužeg ostajanja na poslu, izbegavanje zajedničkih vikenda negde u prirodi, izmišljanja razloga zašto mora da gleda TV duboko u noć itd. Fizičko udaljavanje ne mora odmah ukazivati na preljubu, ali dobar je pokazatelj kako bi se to moglo uskoro dogoditi.

Emotivno ste se udaljili

Ako se partner emotivno udaljio od vas i više ga nije previše briga kako se osećate, a uz to je neprijatan i često prigovara, lako je moguće kako mu je pažnju zaokupirao neko novi.

Ljudi koji su doživeli preljubu svojih partnera kažu i kako su tek kasnije odvrtili film u glavi i shvatili da su često bili zamišljeni, kao da su u nekom drugom svetu i odavali su utisak kao da ne žele da budu tu gde jesu. Na pitanje o čemu razmišljaju znali su bezobrazno odgovarati npr. “Šta te briga”, “Ni o čemu”… Neki nisu pokazivali agresivnost već kao da im je bilo neprijatno kad im je partner postavio to pitanje.

Nije ga briga ni za šta

Jedan od znakova preljube može biti totalna nezainetresovanost za partnera, za ono što se s njim događa, šta radi… Nezainteresovanost za svakodnevne stvari u kući, planiranje budućnosti – možda nekog putovanja, uređenja doma, proširivanja porodice itd.

U tom slučaju preljubnik posve prestaje da prigovara i da se žali na bilo šta, sasvim mu je svejedno jer je “svoju sreću” i emocionalnu ispunjenost pronašao u tuđem zagrljaju, i samo mu se to mota po glavi.

Krije poruke

Bilo da se radilo o SMS poruka,a e-mailovima, pozivima… Onaj ko ima ljubavnika/ljubavnicu u pravilu to pokušava na sve načine sakriti od onoga s kime živi. Pa tako mobilni ostavlja na skrivenim mestima, stišava ga bez razloga, promenio je lozinku za e-mail bez objašnjenja, trzne se kada partner naiđe, a on sedi za računarom itd. Takođe, uklanja dokaze – briše poruke i evidenciju poziva.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.