Važno je da svaki muškarac zna ove stvari
Važno je da svaki muškarac zna ove stvari

Važno je da svaki muškarac zna ove stvari: Nekada nam je potrebno samo da nas pitaju kako mogu da nam pomognu. Prosledite vašim muževima ovaj tekst, važno je da znaju.

 

Žena koja briše dečije suze svaki dan, koja nesebično služi svaki dan bez zahvalnosti, koja žonglira između posla, roditeljstva i neispavanih noći uz beskrajnu krivicu, koja voli svog muža neustrašivo, koja gleda da zadovolji svačije potrebe osim svojih.
To su žene koje u tišini vode ovaj svet.

reklame

Ako čitaš ovaj članak onda si ti ta.

Znamo tvoj pogled. Znamo da se osećaš kao da stalno daješ i da to nikada nije dovoljno. Znamo kako je kada otvoriš oči i pomisliš da li ćeš uspeti da preguraš dan. Nisi sama.

Namenjeno muževima – potrebni ste nam. Znamo da ne možemo kroz život sami. Kada padnemo, potrebno nam je da nas vi uhvatite i pomognete da ustanemo. Potrebno nam je da nam vi obrišete suze i držite snaćno kada je skoro teško disati. Treba nam da nas tešite kada život postane težak za podnošenje.

Namenjeno neverovatnim osobama koje nas vole – Znamo da je teško znati šta treba da se radi u tim teškim situacijama i da je teško pronaći prave reči. Ali nama treba vaša pomoć. Pitali smo žene širom sveta da podele na koji način njima muževi pomažu u teškim situacijama. Kako resetuju te stresne situacije. Valjda će ove ideje i vas inspirisati.

1. Budite svesni njenih obaveza

Bez obzira da li ide na posao ili ostaje kod kuće, da li znate šta rade po ceo dan? Ako ne, pitaj je. Njena “to do” lista je verovatno prepuna zadataka koji su već prešli njen kapacitet i energiju za dan. Ceni njenu žrtvu na pravi način, uvidi njene potrebe.

2. Uskoči pre nego što pregori

Najbolje vreme da pomognete vašim suprugama je odmah i sada. Nemojte čekati da se ona potpuno raspadne kako biste joj ponudili pomoć.

3. Aktivno učestvujte

Deca zahtevaju oba roditelja. A potrebno je i dvoje kako bi brak funkcionisao. Potrebno je dvoje i da se vodi kući. Budite u potpunosti uključeni u svaki aspekt porodičnog života. Posao je težak, znamo, ali zaposlenje te ne isključuje od rada u kući.

4. Nemoj rešavati njene probleme

Samo slušaj, nekada je samo to potrebno. A ako ona želi rešenja, pitaće.

5. Grli je

Pronađi nešto čime će deca biti okupirana i zagrli svoju ženu i reci koliko je voliš. Drži je blizu i pusti je da zaplače na tvom ramenu. Uteši je na najbolji mogući način.

6. Pusti je da priča onoliko dugo koliko ona želi

Nekada je najbolji način za resetovanje žene “olakšavanja duše”, odnosno momenat kada može da kaže apsolutno sve što je muči. Pokaži empatiju i slušaj pažljivo. Postavi pitanja i budi u razgovoru.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.