Novogodišnji kolači sa bademom foto Printscreen Mamina jela

Nova godina je specijalno doba godine kada se posebno trudimo da naši kolačiću budu naročito dekorativni. Ako napravite ove kolačice biće to praznik i za oči i za stomak

Sastojci

šolje od 2,5 dcl.
250 g. maslaca ili margarina
2,5 šolje brašna
pola solje mlevenih badema
3/4 šolje šećera
1 vanilin šećer
1/4 kašikice praška za pecivo
1 veće jaje
1 kašika mleka

reklame

Priprema

Brašno, badem, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer staviti u dublji sud, dodati maslac u komdićima i umutiti mikserom lagano da se malo maslac sjedini sa suvim sastojcima. Jaje i mleko razmutiti viljuškom i dodati prvoj smesi. Umutiti glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna, testo treba da je srednje tvrdo, tako da može da prolazi kroz špric a da se prilikom pečenja kolači ne rašire mnogo i ne izgube oblik.

Tepsiju za pečenje namazati malo maslacem i mašinicom za kolače praviti oblike venčića i jelkica. Tanki venčići su pravljeni špricom za ukrašavanje.
Kolačiće ukrasiti malim komadićima kandiranih crvenih i zelenih trešanja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, treba da ostanu svetle boje.
Tople odmah tankim nožićem pažljivo odvojiti od tepsije i premestiti na drugo mesto da se ohlade.

Mamina jela

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.