tri-recepta-sa-visnjama-da-li-ste-za-pitu-knedle-ili-baklavu pixabay

Jedna najomiljenijih voćki na svetu – višnja – čest je sastojak mnogih poslastica, što zbog njenog dejstva, blagotvornog za zdravlje, što zbog jedinstvenog kiselkastog ukusa.

Otkrijte tri nova recepta u čiji sastav ulazi ovo sočno voće.

Višnja potiče iz Severne Indije i Irana, a u njenim plodovima su uživali još i Persijanci i Rimljani, koji su je predstavili Britancima. Evropljani su, potom, raširili po svetu ovu sočnu voćku, koja neguje čitav organizam i pruža osećaj sitosti.

reklame

Donosimo vam tri sjajna recepta sa višnjama.

Starinske knedle s višnjama

Sastojci: 20 g kvasca, šolja mleka, kašika šećera, 2 jajeta, žumance, 50 g maslaca, oštro brašno po potrebi. Fil: višnje bez koštica (količina po želji) Posipanje: 100 g maslaca, 2 kašike griza, malo cimeta, šećer.

tri-recepta-sa-visnjama-da-li-ste-za-pitu-knedle-ili-baklavu-1

Priprema: Potopite kvasac u malo toplog mleka s kašikom šecera. Kad kvasac nadođe, pomešajte ga s ostatkom mleka i ostalim sastojcima, pa zamesite testo nešto tvrđe od testa za krofne, ali ne pretvrdo. Ostavite da kisne oko sat vremena. Pospite dosta brašna na radnu površinu, izručite testo, pa ga rukama rastanjite na 1cm debljine i isecite kocke. Od ove količine testa trebalo bi da dobijete oko 14 knedli. Na svaku kocku stavite dve-tri višnje i oblikujte lopticu. Ostavite ih na pobrašnjenoj površini da kisnu ponovo oko pola sata. U dublju posudu sipajte vodu, kad provri malo posolite i sipajte kašiku ulja, pa spuštajte knedle i kuvajte ih 10-ak minuta. Izvadite ih i ocedite. Na maslacu propržite griz da porumeni i time pospite kuvane knedle. Pospite još i šećerom i cimetom.

Vreme pripreme: 2 sata…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.