torta, foto pixabay

 

SASTOJCI:

reklame

Za koru:

8 jaja
160 g šećera
160 g brašna

Za fil:

4 jajeta
140 g šećera
2 šoljice mleka
1 kesica vanilin šećera
160 g putera
1 konzerva ananasa
4 kesice šlaga

PRIPREMA:

1. Umutite jaja, dodajte šećer i brašno i u okruglom kalupu za tortu ispecite koru. Najbolje je da koru ostavite da prenoći, pa joj sutradan isecite poklopac, izdubite sredinu tako da dobijete oblik posude debljine stranica 2-3 cm.

2. Skuvajte na pari jaja, šećer, mleko i vanilin šećer, pa kad se ohladi, u fil dodajte umućen puter i sredinu koju ste izdubili iz kore. Na kraju dodajte ananas isečen na kockice i umućena dva šlaga.

3. Filom ispunite izdubljenu sredinu kore, poklopite i tortu premažite s preostale dve kesice umućenog šlaga. Tortu možete ukrasiti ananasom.

Savet: Umesto ananasa, za ovu tortu možete koristiti kivi, jagode, maline, breskve ili neko drugo sočno voće.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.