Lenja pita sa višnjama
Lenja pita sa višnjama

Lenja pita sa višnjama je jedna od omiljenih pita kako mladih tako i onih vremešnijih. Ukusna, mekana, mirisna i neodoljiva.

SASTOJCI :
Za testo :

2 jaja,
15og margarina ,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
5oog brašna,
25og šećera,
5 kašika mleka,
1 narendana korica narandže ili limuna.

reklame

Za fil :

7oog višanja bez koštica,
5 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
2~3 kašike griza.

Način rada

U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.

Dodati jaja i mleko.

Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom.

Zamesiti glatko testo.

U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.

Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije.

Podelite testo na dva dela.

Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje.

Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto.

Višnje ocedite i pomešajte ih sa šećerom i vanilin šećerom.

Preko kore rasporedite višnje i ravnomerno pospite griz po njima.

Drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje.

Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok ne porumeni.
Pre služenja pospite po piti šećer u prahu.

Kuhinjica

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.