prirodna-nega-lepota-6-nacina-da-upotrebite-jabukovo-sirce

Jabukovo sirće je jako efikasno u lečenju glavobolje, upale sinusa, visokog pritiska, pomaže mršavljenje…

Jabukovo sirće nije samo dodatak koji će dati posebnu aromu vašoj salati, već i veoma lekovita namirnica. Mnogi ujutro na prazan stomak uzimaju malo jabukovog sirćeta razmućenog u vodi kako bi popravili varenje, ubrzali mršavljenje i sagoreli masnoće.

To nije jedini način upotrebe jabukovog sirćeta kao leka. Evo još nekoliko načina da upotrebite ovu namirnicu kao prirodni lek.

reklame

Glavobolja

U slučaju da vas muči glavobolja uzrokovana stresom, jabukovo sirće će vam biti od velike pomoći. Pomešajte 10 grama jabukovog sirćeta, 10 grama meda i sasvim malo ekstrakta kamilice. Ovaj lek će vam ukloniti glavobolju i pružiti miran san.

Visok krvni pritisak

Osobe koje imaju povišen krvni pritisak bi trebalo da piju čašu vode u kojoj su razmućene dve kašike jabukovog sirćeta. Preporučuje se da se ovaj napitak uzima tri puta na dan.
Pogledajte i Namirnice koje regulišu krvni pritisak

Prehlada i grip

Ukoliko vas muče prehlada i grip, ispirajte grlo mešavinom jabukovog sirćeta, meda i nekoliko kapi propolisa.

Hronični umor

Ako osećate hronični umor, sipajte 3 kašike jabukovog sirćeta u teglu meda (tegla srednje veličine). Čuvajte ovu mešavinu u frižideru i uzimajte je svakog dana posle večere.

Upala sinusa

Bolni sinusi mogu biti zaista neprijatni, ali i tu vam može pomoći jabukovo sirće. Dovoljno je da sipate dve kašike jabukovog sirćeta u čašu vode, popijete i bolovi će nestati.

Problemi s aknama

Da biste se rešili akni, umivajte lice mešavinom vode i jabukovog sirćeta u razmeri 1:3 u korist vode. Umivajte se ovim rastvorom sirćeta tri puta dnevno.

Ubrzano mršavljenje

Započnite dan s dve čaše vode u kojima je razmućena po jedna kašika jabukovog sirćeta. Ovaj napitak ubrzava metabolizam i poboljšava sagorevanje masnoća.

Blage opekotine

Umočite maramicu u mešavinu jabukovog sirćeta i vode i stavite na bolno mesto. Uskoro će nestati crvenilo i otok.

Izvor: dailynutritionnews.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.