DŽIGERICA U SLANINI
POTREBNO JE
1/2 kg pileće džigerice, 1/2 kg dimljene slanine, prezle.
PRIPREMA
Pileću džigericu operite i ostavite da se dobro ocedi. Isecite je na pola ili četvrtine, u zavisnosti od toga koje je veličine šnit slanine. Slaninu isecite na tanke šnite. Svako parče džigerice uvaljajte u prezle i zavite u slaninu. Slažite u vatrostalnu posudu i pecite dok ne porumeni.
RIBA U SOJA SOSU SA PIRINČEM
POTREBNO JE
1 kg ribe po želji, đumbir, 1 praziluk, 2 kašike ulja, 1 dl soja sosa za ribu i morske plodove.
PRIPREMA
Očistite ribu i napravite lagane proreze u ribljem mesu s jedne i druge strane. Iseckajte đumbir i praziluk na uske tanke štapiće i stavite ih u proreze ribe. Ribu kuvajte na pari oko deset minuta. Zagrejte ulje u posebnoj posudi i u njega dodajte začine ili ljute papričice. Vruće ulje prelijte preko ribe. Na kraju sve zalijte soja sosom i ribu poslužite s kuvanim pirinčem.
PIRINAČ SA PEČURKAMA I POVRĆEM
POTREBNO JE
2 šolje pirinča, 800 g pečuraka, 1 glavica crnog luka, 500 g spanaća, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, malo ulja, peršun, so, biber, mešavina suvog začina.
PRIPREMA
Izdinstajte pečurke i luk na malo ulja, prokuvajte spanać i posebno pirinač. Kad sve to pripremite, u vatrostalnu posudu sipajte malo ulja i razmažite, pa stavite jedan red pirinča, jedan red pečuraka i ponovite postupak još jednom. Iseckajte spanać pa stavite odozgo i dodajte papriku isečenu na štapiće. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25-30 minuta dok se ne zapeče.
PLJESKAVICE ZAPEČENE U RERNI
POTREBNO JE
500 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kriške hleba, 1/2 veze peršuna, 3 jaja, 4 dl pavlake, 1/2 kašičice belog luka u granulama, so, biber, suvi začin, ulje.
PRIPREMA
Hleb natopite u vodi pa ocedite i izmrvite, dodajte sitno seckani crni luk i peršun, mleveno meso, jedno jaje, so, biber, suvi začin. Ručno izmešajte smesu za pljeskavice i oblikujte manje, malo deblje pljeskavice, pa ih pržite sa obe strane. Zatim ih poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Umutite pavlaku s dva jaja, dodajte suvi začin i beli luk u prahu, pa nalijte preko pljeskavica i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
zena.blic.rs