DŽIGERICA U SLANINI

POTREBNO JE
1/2 kg pileće džigerice, 1/2 kg dimljene slanine, prezle.

reklame

PRIPREMA
Pileću džigericu operite i ostavite da se dobro ocedi. Isecite je na pola ili četvrtine, u zavisnosti od toga koje je veličine šnit slanine. Slaninu isecite na tanke šnite. Svako parče džigerice uvaljajte u prezle i zavite u slaninu. Slažite u vatrostalnu posudu i pecite dok ne porumeni.

ukusna hrana

RIBA U SOJA SOSU SA PIRINČEM

POTREBNO JE
1 kg ribe po želji, đumbir, 1 praziluk, 2 kašike ulja, 1 dl soja sosa za ribu i morske plodove.

PRIPREMA
Očistite ribu i napravite lagane proreze u ribljem mesu s jedne i druge strane. Iseckajte đumbir i praziluk na uske tanke štapiće i stavite ih u proreze ribe. Ribu kuvajte na pari oko deset minuta. Zagrejte ulje u posebnoj posudi i u njega dodajte začine ili ljute papričice. Vruće ulje prelijte preko ribe. Na kraju sve zalijte soja sosom i ribu poslužite s kuvanim pirinčem.

 

PIRINAČ SA PEČURKAMA I POVRĆEM

POTREBNO JE
2 šolje pirinča, 800 g pečuraka, 1 glavica crnog luka, 500 g spanaća, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, malo ulja, peršun, so, biber, mešavina suvog začina.

PRIPREMA
Izdinstajte pečurke i luk na malo ulja, prokuvajte spanać i posebno pirinač. Kad sve to pripremite, u vatrostalnu posudu sipajte malo ulja i razmažite, pa stavite jedan red pirinča, jedan red pečuraka i ponovite postupak još jednom. Iseckajte spanać pa stavite odozgo i dodajte papriku isečenu na štapiće. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25-30 minuta dok se ne zapeče.

ukusna hrana
ukusna hrana

PLJESKAVICE ZAPEČENE U RERNI

POTREBNO JE
500 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kriške hleba, 1/2 veze peršuna, 3 jaja, 4 dl pavlake, 1/2 kašičice belog luka u granulama, so, biber, suvi začin, ulje.

PRIPREMA
Hleb natopite u vodi pa ocedite i izmrvite, dodajte sitno seckani crni luk i peršun, mleveno meso, jedno jaje, so, biber, suvi začin. Ručno izmešajte smesu za pljeskavice i oblikujte manje, malo deblje pljeskavice, pa ih pržite sa obe strane. Zatim ih poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Umutite pavlaku s dva jaja, dodajte suvi začin i beli luk u prahu, pa nalijte preko pljeskavica i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.