Preko ovog se ne može preći, jer on jednostavno nije dobar izbor za vas

Ponekad je potrebno uložiti malo truda ili malo više volje da bi veza uspela. Nekad jednostavno ništa ne vredi. Zato, bolje je za vas da otkrijete signale koji ukazuju kada veza u kojoj ste nije dobra za vas, piše bizlife.rs

Kako piše sajt Psychology Today, svrha teksta nije da osetite kajanje u vezi sa prošlom ili da paničite oko sadašnje veze. To je samo podsetnik da izoštrite radar i lakše uočavate stvari i prepoznajete situacije koje vam se dešavaju. Možda podstakne iskreni razgovor sa partnerom ili promeni ponašanje.

1. Ne osećate da ste to vi.

reklame

Sve što ste voleli kod sebe, ono što ste vi, šta vas čini jedinstvenom osobom, nestalo je ili je izbledelo. Na žalost, ovo se dešava u većini veza.

par

Dešava se postepeno i neprimetno, da je suprotno, mogli bismo odmah da rešimo problem. Nekad nije problem u partneru, već u nama samima (ako se to ponavlja kao “obrazac”). Jer je lako da izgubimo sebe u vezama.

Obično se dešava kada imamo iskrivljeno shvatanje ljubavi kao o samo-žrtvovanju, a ne u terminima zdravih kompromisa i zajedničkog napredovanja. Ako pratite ovu logiku razmišljanja, završićete misleći o svom detinjstvu i šta ste naučili iz iskustva ljubavi kao dete.

Poenta je da budete svesni i da pronađete sebe ponovo, bez obzira šta je potrebno za to. U suprotnom, neće biti vi u vezi, nego neko ko se prilagođava postojećoj situaciji ili nekom drugom…

…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.