3 načina da sačuvate svoje “ja” u vezi
Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net

U vezi “ja” lako postaje “mi” što ugrožava identitet, ali tom problemu možete doskočiti!

Mi smo kuvali, mi smo umorni, mi vrlo srećni… U ljubavnoj vezi lako je izgubiti svoje “ja”. Vaše emocije odjednom nisu samo vaše, već sve radite zajedno. To izaziva krizu identiteta, pa vam se može činiti kao da ćete se izgubiti u vezi. Odjednom ne znate da li ste neke stvari voleli i ranije ili je to posledica vašeg odnosa. U takvim odnosima je uvek jedna strana dominantnija, koja svoje stavove i misli nameće drugoj, a da ona to ni ne zna. Evo tri načina da se tome oduprete, kako ne biste posle nekog vremena upali u krizu i zapitali se šta vam se to dogodilo!

3 načina da sačuvate svoje “ja” u vezi
Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net

Prijatelji su pravi sistem potpore

Na početku veze uzbuđenje je toliko da se ponekad zaboravi na prijatelje. Ali to nije nikako dobro jer su oni ti koji vam pružaju perspektivu u životu. Oni će vam reći bez ustručavanja da grešite u nečemu, pomoći kad treba ili jednostavno se javiti na telefon u dva ujutro kad vam je najteže. Oni su vaš sistem potpore i uz njih vi izgrađujete svoju ličnost. Nemojte ih zapostaviti zbog dečka!

reklame

Ovo su znakovi da gubite svoj identitet u vezi…

Hobiji vas čine boljima

Različiti hobiji su ono što vas čini onime što jeste, a to je najvjerojatnije i ono što je privuklo vašu drugu polovinu. Jednostavno treba slediti strast jer ćete se zbog nje i vi osećati bolje, a samim tim ćete i moći da budete bolji partner. Ostanite svoji iako ste u vezi!

Zadržite svoj stavove

Sasvim je u redu sa partnerom da delite određene stavove, ali nekad treba pokazati i sopstveno mišljenje. Samim time pokazujete da znate da se postavite i zauzmete za sebe. Budite verni sebi, a ne zavisni od drugih. Takvo ponašanje je svakako privlačnije.

cosmopolitan.rs

loading...