Mnogi uspešni i poznati ljudi drže se određene dnevne rutine, kako bi imali više vremena za važnije stvari. Međutim, neke njihove navike, a pogotovo one vezane za ishranu, dostižu nivo bizarnosti.
NIKOLAS KEJDŽ bira meso prema načinu parenja životinja:
On ne jede svinjetinu jer, smatra da se svinje pare na nedostojanstven način. Ribe i ptice, s druge strane imaju dostojanstven seksualni život, tako da se one nalaze na Kejdžovom meniju.
RENE ZELVEGER po ceo dan gricka kockice leda:
Ona tvrdi da joj ovo donosi osećaj sitosti. Tako po ceo dan može nešto da glođe, bez straha da će nabaciti koji kilogram.
Ovde pročitajte: Da li sam debela ili je to samo moja Šauma?
MARK ZUKERBERG jede isključivo meso životinja koje sam ulovi:
Ljudi često zaboravljaju da neko živo biće mora umreti, da bismo se mi prehranili. Trudim se da uvek budem svestan toga i zahvalan na hrani koju jedem. Zato se pretežno hranim vegetarijanski, a jedino meso koje konzumiram je ono koje ulovim sam.- rekao je Mark 2011. godine u intervjuu za Fortune magazin.
ANĐELINA DŽOLI se sladi insektima:
http://youtu.be/WnUY56f7rL4
Njoj je veoma važno da tokom dana unese gomilu proteina i apsolutno se ne gadi da gricka crviće, buba švabe, cvrčke i larve umesto užine.
Takođe joj je veoma važno da na svojim putovanjima u razne egzotične zemlje jede lokalne specijalitete, u čemu ohrabruje i svoju decu. Tako je i na svom putovanju u Australiju hrabrila klince da probaju kengurovinu.
NOVAK ĐOKOVIĆ je poznat po svojoj ishrani bez glutena.
On takođe izbegava mlečne proizvode, rafinisani šećer i kofein. Nakon jednog meča sa Nadalom, Nole se sagnuo da popase malo travice, za šta je kasnije objasnio da nije bilo planirano, već je u trnutku uzbuđenja poželeo da proba kakav ukus ima. “Kakav je ukus? Travnat”, rekao je posle meča.
Saznajte kojim sve beskorisnim super-moćima ljudi vole da se hvale
HJU HEFNER jede isključivo hranu pripremljenu u Plejboj vili:
Čak i kada izvodi svoje zečice u restorane, hranu mu priprema njegov lični kuvar. Zečice mogu da odaberu šta god požele sa menija, ali Hju klopa samo jagnjetinu i pečeni krompir iz Plejboj kuhinje.
ČARLS DARVIN je jeo skoro sve životinje koje je otkrio:
Toliko je bio fasciniran životinjskim carstvom, da je jeo sve vrste životinja koje je pronašao uključujući sove, iguane, oposume, džinovske kornjače i nojeve. Tokom studija, bio je član Kluba Gurmana u kome se takmičilo u jedenju retkih zverki.
ELVIS PRISLI je tražio da mu hrana bude seckana na zalogajčiće:
Nije bio preterano izbirljiv, ali je voleo da mu klopa bude prekuvana i zagorela i mrzeo je sam da secka, tako da su za njega to morali raditi drugi ljudi.
STIV DŽOBS je imao običaj da jede jednu jedinu namirnicu nedljama:
Jeo je samo jednu vrstu hrane, kao što su šargarepe ili jabuke, tokom nekoliko nedelja. Navodno je pojeo toliko mnogo šargarepa da mu je i koža postala narandžasta. Džobs je verovao da ovako restriktivna ishrana omogućeve telu da se odlobodi otrova i neprijatnih mirisa, tako da se može kupati ređe.