na pravom mestu u pravo vreme

Ima nešto u toj čuvenoj rečenici. Međutim, na svaki pravi trenutak, dolazi stotinu pogrešnih

Dan Valdšmit (Dan Waldschmitd), poslovni strateg, pisac i govornik pokušao je da objasni suštinu one čuvene rečenice “biti na pravom mestu u pravo vreme”.

Ima nešto u toj čuvenoj rečenici. Međutim, na svaki pravi trenutak, dolazi stotinu pogrešnih. To su oni momenti kada osećate da ne radite ono što bi trebalo, da vreme trošite na beznačajne stvari. Trenuci kada vam se čini da nikada nećete doći do cilja koji ste sebi postavili.

Biti na pravom mestu u pravo vreme je u suštini lekcija o istrajnosti, objašnjava on.

reklame

To je, zapravo, vaš podsetnik da je upornost i težnja ka ciljevima jedini put ka zadovoljstvu. Pojedinim danima možete da se osetite glupo, gledaćete unaokolo i osetićete se usamljeno. Ali to samo znači da vaše vreme tek dolazi, da taj dan nije dan kada ćete “pobediti”.

Kada se dovoljno dugo trudite, postići ćete svoje ciljeve.

Ukoliko još uvek niste tamo gde biste želeli da budete, to ne znači da je vaš cilj glup ili nemoguć. Samo treba da podsetite sebe da danas nije taj dan, možda će već sutra biti. Što je samo razlog više da nastavite dalje.

I, kada taj dan dođe, svi oni “pogrešni trenuci” i gorčina koju ste osećali, polako blede. Vaš cilj i fokus vam garantuju uspešan ishod onoga što tako očajno želite, objašnjava Dan.

– Ne možete da promenite vreme, ali možete život.
– Ne možete da promenite mnogo toga što se dešava oko vas.
– Možete da odlučite da li nastavljate dalje.
– Ako prestanete da radite pravu stvar pre nego što ste je završili, već ste uradili pogrešnu.

Stil / businessinsider.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.