KREM ČORBA
POTREBNO JE
500 g kestena, 200 g praziluka, 200 g šargarepe, 40 g maslaca, malo šećera u prahu, 125 ml belog vina, 750 ml supe, čaša kisele pavlake, soli, malo muskatnog oraha, vlašac
PRIPREMA
Zasecite kestenje unakrst i pecite desetak minuta da biste mu lakše odstranili ljusku kad se prohladi. Praziluk isecite na kolutiće, a šargarepu na kockice. Oljušten kesten stavite u sud s rastopljenim maslacem, pospite ga šećerom u prahu i pustite da se malo karamelizuje. Dodajte povrće i prodinstajte. Zatim prelijte vinom i supom, te kuvajte poklopljeno oko 40 minuta. Odvojte nekoliko celih kestena, a preostalo kestenje i povrće ispasirajte i u čorbu dodajte pavlaku. U čorbu vratite cele kestene, umešajte muskatni orah, posolite i pobiberite. Pre posluženja pospite seckanim vlašcem.