MARONI PIRINAČ

POTREBNO JE

reklame

200 g kestena, 150 g pirinča, 150 g mesnate slanine, so, biber, peršun ili vlašac

PRIPREMA

Pirinač probarite u posoljenoj vodi. Kesten zasecite po obloj površini i pecite ga desetak minuta da bi lakše mogla da mu se odstrani ljuska. Oljušten kesten stavite u šerpu, nalijte vodom da ogrezne i kuvajte 15 minuta. Ocedite vodu, malo prohladite, pa skinite i opnu sa kestenja. Pomešajte ga s kuvanim pirinčem, nalijte sa malo vode, posolite i kuvajte dalje dok pirinač potpuno ne omekša. Pred kraj umešajte seckanu slaninu, posolite i pobiberite. Poslužite kao toplo jelo posuto seckanim peršunom ili vlašcem.

Kesten
Kesten
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.