Umalo nismo izgoreli! Legli da spavamo, probudio nas požar u kujni! Svi imamo ovo u kući, a može da izazove požar!

0
681

Mnogi drže ovaj predmet u kuhinjskim fiokama nesvesni kakva opasnost vreba zbog toga.

Slike koje je podelila na Fejsbuku Ališa Pakvud potresle su ljude, jer svi u nekom kutku kuće imamo baterije, nesvesni kakvu opasnost one predstavljaju, prenosi zena.blic.rs

– Sinoć nas je probudio požar oko 2:30. Samo zahvaljujući alarmu smo na vreme pobegli iz kuće, a požar su izazvale dve baterije koje držimo u kuhinjskoj fioci a koje su se dodirnule kompatibilnim krajevima. Reakcija je zahvatila kuhinjsku krpu i krenuo je pakao.

Well after a very eventful night and day today, we are now staying at hotel. We were awoken to a fire in our kitchen…

Gepostet von Alicia Packwood am Sonntag, 18. November 2018

Pročitajte i  Poslušajte zlata vredne savete ruskog psihologa: Samo žena od muškarca može da napravi idealnog oca i muža

Uvek smo tu držali baterije i nikad nismo ni pretpostavljali da to može da izazove neki problem. Vatrogasci su nam kasnije rekli da baterije moraju uvek da stoje u kutiji, i to uspravno. Kada su u svojoj originalnoj ambalaži, nema problema, ali ako su poređane zajedno i nabacane jedna na drugu, postaju opasnost – kaže ona u svom Fejsbuk statusu.

– Sve vrste baterija su opasne, ali naročito one litijum jonske, i to zbog materijala jer on reaguje na vazduh – zaključuje za Mirror Endrju Hulan, stručnjak za sigurnost proizvoda.

(mirror.co.uk)