Obradujte sebe i ukućane ovim zimskim đakonijama: napravite tortilja porcije, junetinu u soja sosu i salatu od krompira i hrskave slanine, nećete se pokajati, piše portal Novosti.
Tortilja porcije
Za 4 osobe potrebno je: 4 tortilje srednje veličine, 400 g mlevenog junećeg mesa, 400 g mešanog smrznutog povrća, 500 g mladog spanaća, 12 čeri paradajza, 1,2 dl kokošje supe, 1 dl kečapa, 200 g rendanog čedar kačkavalja, ulje, so, biber
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite tortilje u vatrostalne činije prečnika 10 cm, prstima napravite talase na ivicama testa i zapecite ih u rerni oko 15 minuta dok ne porumene. Pečene tortilje ostavite da se ohlade na rešetkastoj površini. U tiganju zagrejte malo ulja i izdinstajte smrznuto povrće desetak minuta. Potom dodajte mleveno meso, izmrvite ga drvenom kašikom i dinstajte sa povrćem još 10-15 minuta. Posolite i pobiberite, prelijte supom i kečapom i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Očišćen spanać stavite u tortilje, potom rasporedite dinstano povrće i meso i na kraju dodajte paradajz isečen na četvrtine. Pospite rendanim kačkavaljem i poslužite.
…nastavka na sledećoj strani…