TO MOŽE SAMO U JAPANU: Čovek preživeo 113. pokušaj samoubistva!

 

OSAKA – Hitoshi Ishikawa (37) privukao je pažnju velikog broja ljudi, kada je postavio jedan od najtužnijih rekorda u istoriji. Preživevši skok sa mosta Chitose, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najviše pokušaja samoubistva.

most
Od pada sa 120 metara visine polomio je obe noge, jednu ruku i nekoliko rebara. Bračni par , koji je tuda krstario u svom brodiću, izvukao ga je na kopno, odakle je čovek prevezen kolima hitne pomoći u Univerzitetsku Bolnicu u Osaki, gde su, nakon mnogo sati, lekari uspeli da mu spasu život.
Ovo je bio samo jedan od njegovih mnogobrojnih pokušaja da se ubije, od kojih su najspektakularniji bili skokovi pred voz, sa zgrade i u kavez sa tigrovima. Nakon njegovog drugog skoka sa krova svog radnog mesta, oko zgrade je postavljna zaštitna mreža, što je kasnije postalo trend mnogim preduzećima.
U Japanu su samoubistva veoma česta pojava. Zbog njegove prenaseljenosti i velike konkurencije na tržištu, Japan je na 8. mestu po učestalosti samoubistava, ali je slučaj Hitoshi Ishikawe ipak jedinstven, i nadamo se da će tako i ostati.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.