Međutim, ovakav pečeni krompir će vas potpuno raspametiti!
Ovom čoveku čari običnog pečenog krompira nisu bile dovoljne. On se zapitao “Kako da napravim još bolji pečeni krompir?” i kao rezultat je dobio neverovatnu hrskavost i sve ostalo savršeno!
Samo nataknite svoj krompirić na čačkalicu za ražnjić, dohvatite nož i budite spremni da vam krene voda na usta!
Pogledajte video:
PRIPREMA:
Odaberite manje duguljaste krompire približno jednake veličine. Dobro ih operite. Ukoliko koristite organski krompir, ne morate da ga gulite.
Krompirić nataknite na roštiljski štapić, pa ga stavite na dasku za seckanje. Oštrim nožem pažljivo izrežite krompir spiralno – okrećući ga dok sečete. Prvi rez koji napravite mora biti pod uglom.
Zatim razvucite dobijenu spiralu duž štapića. Ovako pripremljene krompire poređajte u pleh i spremni su za pečenje.
Ukoliko želite, možete ih premazati masnoćom (uljem, mašću, ili puterom) i začinima pre pečenja.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne porumene. Dužina pečenja zavisi od veličine krompira. Krompiri u ovom videu pekli su se 25 minuta.
Prijatno!