U originalnom ambijentu makedonskog sela upoznate ili se podsetite kako izgleda život na selu i pogledajte kako se sprema meso po receptu i na način na koji su spremali naši stari

Sastojci

250 g mlevenog mesa
1 jaje
1 kašika brašna
so
biber
250g svinjskog mesa od buta
250g junećeg ramsteka
250g pilećeg mesa
350g svežih pečuraka
malo belog luka
2-3 glavice luka
2 šargarepe
2 goveđe kocke za bujon
puter
ulje

reklame

Priprema

Mleveno meso izmešajte sa jajetom, soli, brašnom dobro izradite i po potrebi dodajte malo ulja i formirajte ćuftice.

Svinjsko, goveđe i pileće meso iseckajte na kockice približno jednake veličine. Veličina mesa treba da bude jednaka veličini ćuftica.

Šerpu stavite na šporet, dodajte puter i ulje. Kada se zagreje dodajte meso da se malo zapeče. Meso izvadite i stavite sa strane.

U istoj šerpi ispržite sitno isečen beli i crni luk i šargarepu. Dodajte isečene pečurke i sve zajedno dinstajte. Vratite meso i jedan litar goveđeg bujona.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata. Povremeno promešajte.

365.com.mk

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.