Krompir na turski način pečen u marinadi od začina i jogurta, fino i lagano jelo
Sastojci
4-5 većih krompira
reklame
Marinada:
2 kašike ulja
2 kašike gustog jogurta/grčki jogurt
1 kašičice solli
1/4 kašičice ljute paprike
1/2 kašičice mente
1/2 kašičice timijana
Priprema
1. Zagrejte pećnicu na 200C. U posudu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro izmešajte , isprobajte da li vam sve odgovara po želji povećate začine ili u startu smanjite onaj koji ne volite ili vam čini previše, samo napomena da je marinada malo slanija.
2. Na tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje. Oljuštite krompir. Isecite na veličinu kriške jabuke ne previše tanko ni debelo. Prelite krompir marinadom dobro promešajte da se sve poveže. Posložite krompir po tepsiji, fino ga raširite.
3. Pecite dok krompir ne dobije finu boju/nekih 30min.
loading...