Kad je kvasac uskisao početi mešenje. U brašnu napraviti udubljenje u sredini, dodati kvasac, 4 žumanceta, 2 do 3 kašike šećera, malo strugane kore od limuna i nekoliko kapi osvećene vodice (koju je sveštenik za slavu osvetio) pa sve to zamesiti dolivajući malo mleka, tako da se dobije testo srednje tvrdoće. Prilikom mešenja dodavati malo-pomalo rastopljenog masla, a takođe s vremena na vreme treba zamakati dlanove u rastopljeno maslo i tako masnim rukama mesiti (upotrebiti oko 100 gr. masla).
Testo treba mesiti sve dok se ne odvaja od prstiju i dok se na njemu ne pojave klobuci, plikovi. Kada je testo dovoljno izrađeno izvadite ga iz suda, dno suda pospite brašnom i onda vratite testo u sud, prekrstite ga, pokrijte ga s nekoliko čistih salveta i ostavite na toplom mestu da uskisne.
Kada je testo dostiglo dva puta svoju veličinu, pažljivo ga izručite na dasku pospite brašnom, lako ga rukama izradite u obliku okruglog hleba i stavite u okrugao kalup, koji je prethodno dobro podmazan maslom i posut brašnom. Prilikom ovog premesivanja testo se ne sme mnogo pritiskivati, niti mesiti jer u tom slučaju neće narasti kolač. Kalup sa kolačem opet prekritjte salvetama i ostavite na toplom mestu da ponovo uskisne. Kada je kolač dovoljno narastao, pomažite ga razmućenim jajetom i ukrašavajte ukrasima od istog testa.
Na kraju, kolač možete ukrasiti.