Slatko kisela piletina je jelo koje dolazi sa dalekog istoka i izuzetno je popularno širom sveta.
Sastojci: Količina:
• pileće belo meso 400-500gr
• brašno 4 kasike
• soli 1 kašika
• malo margarina malo
• malo ulja malo
• pomorandža 1 veća
• limun 1
• med 2 kašike
• šećer 1 kašičica
• pirinač 1 solja
• manja glavica crnog luka 1
• mešavina začina po ukusu
Uputstvo za pripremu:
Belo meso isecite na kockice, posolite, pa svaku kockicu uvaljajte u brašno.
U tiganju pomešajte puter i ulje pa na jačoj vatri proprzite meso.
Izvadite meso iz tiganja i u tiganj sipajte sok od pomorandže, limuna, med i sećer i mešajte dok se med i sećer ne rastope.
Sačekajte da sos uvri, pa smanjite vatru, vratite meso u tiganj, pa zajedno kuvajte još nekoliko minuta.
Poslužite uz pirinač koji ćete pripremiti tako što ćete u šerpi zagrejati malo ulja i dodati 1 šolju opranog pirinča, malo propržiti, pa naliti sa tri solje vode, dodati mešavinu začina po ukusu i kuvati. Prijatno.
zena.blic.rs