piba u paradajz sosu, foto pixabay

Skuša je morska riba, intenzivnog mirisa i ukusa i sjajna je u kombinaciji sa paradajzom ili belim lukom.

Sastojci:

– 2 veće skuše
– 4 čena belog luka
– 1 velika glavica crnog luka
– 500 g zrelog paradajza
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina
– 1 dl maslinovog ulja

reklame

Priprema:

1. Skuše očistiti, glavu i rep odstraniti, a meso iseći na krupnije komade.

2. Potom ribu posoliti i poslagati u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.

3. Crni i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju da omekša. Dodati seckani paradajz i nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.

4. Zatim povrće izmiksati u blenderu, pa vratiti u šerpu. Sipati malo vode i kuvati dok ne proključa.

5. Pečenu ribu ubaciti u sos od paradajza, posuti peršunom pa sve zajedno kuvati 15 min.

lepotaizdravlje.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.