Najbolje od svega je to što se voćna sangrija sprema jako brzo, za manje od 20 minuta
Idu nam praznici, a sa njima i smišljanje šta će se sve naći na trpezi koju sa ljubavlju spremamo za najmilije.
Pored raznih ukusnih đakonija, ne smete da zaboravite na piće, a zašto biste svake godine imali sličan izbor? Napravite ukusnu Božićnu sangriju, koja je sama po sebi praznik u čaši!
Najbolje od svega je to što se sprema jako brzo, za manje od 20 minuta, savršena je za bilo koju zabavu, ne samo za božićnu, a možete i da dodate sastojke koje volite, pored onih koji originalno idu u recept.
Sastojci: 3 zelene jabuke, 1 veća pomorandža, 1,5 šolja svežih brusnica, šolja svežih malina, 2 boce suvog belog vina, šolja soka od brusnice (belog), 1/4 šolje šećera, 450 ml piva od đumbira, 2-3 grančice svežeg ruzmarina.
Priprema: Oljuštite i isecite jabuke, pa stavite u veći bokal. Dodajte i kriške pomorandže (najbolje je da isečete na krugove), a aztim i maline i brusnice. Promešajte lagano kašikom, tako da se maline ne raspadnu.
Dodajte vino, sok od brusnice i šećer, pa ponovo polako promešajte. Ostavite sangriju da odstoji 30 minuta, a tik pre služenja, dodajte pivo od đumbira i ruzmarin.
Živeli!