kolač, pixabay

Sastojci: Količina:

• jaja 6
• kašika šećera + 500 gr 6
• kašika mlake vode 6
• kašika brašna 6
• prašak za pecivo 1
• sok od pola limuna
• vode 1 dl
• vanil šećer 1
• čokolade 100 gr
• kašike ulja 3

reklame

Uputstvo za pripremu:

Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih sa 6 kašika šećera. Kada ste šećer dobro umutili sa žumancima dodajte mlaku vodu, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.

U šerpu staviti 500 gr šećera i 1 dl vode, ostavite da provri. Kada provri dodajte sok od pola limuna i ostavite na tihoj vatri da vri 10 minuta. Umedjuvremunu umutite šne od belanaca, dodajte vanil šećer i lagano sipajte vreo sirup, neprestano miksajući. Kada ste sav sirup sasuli mutite još desetak minuta. Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 1 minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća belanca i ostavite da se dobro ohladi.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.