Sastojci: Količina:
• jaja 6
• kašika šećera + 500 gr 6
• kašika mlake vode 6
• kašika brašna 6
• prašak za pecivo 1
• sok od pola limuna
• vode 1 dl
• vanil šećer 1
• čokolade 100 gr
• kašike ulja 3
Uputstvo za pripremu:
Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih sa 6 kašika šećera. Kada ste šećer dobro umutili sa žumancima dodajte mlaku vodu, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.
U šerpu staviti 500 gr šećera i 1 dl vode, ostavite da provri. Kada provri dodajte sok od pola limuna i ostavite na tihoj vatri da vri 10 minuta. Umedjuvremunu umutite šne od belanaca, dodajte vanil šećer i lagano sipajte vreo sirup, neprestano miksajući. Kada ste sav sirup sasuli mutite još desetak minuta. Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 1 minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća belanca i ostavite da se dobro ohladi.
zena.blic.rs