Recept za pileći file sa kiselom pavlakom možete spremati i sa mileramom, ili mlekom. Takođe, možete dodati i neko sušeno meso, radi arome (pančeta, slanina, suvo goveđe, itd…
SASTOJCI
1 kg pileće grudi fileti
40 gr puter
200 gr kisela pavlaka mleko ili mileram (kajmak)
so
biber
peršun sveži listovi
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Navlaženim batom za tučenje mesa, istanjite filete. Filete možete iseći na rezance, ili kockice, po želji. Posolite po ukusu. U zagrejan tiganj ubacite buter i ostavite da se istopi.
Ubacite pileće filete u tiganj i pržite na umerenoj vatri, sve dok jedna i druga strana ne porumene. Onda dodajte malo kisele pavlaka (ili mleka, ili milerama, opciono). Smanjite temperaturu, poklopite, i ostavite desetak minuta, da se meso polako kuva. Čim primetite da je pavlaka isparila, dodajte malo. Pripremanje je gotovo kad piletina potpuno omekša.
Gotove pileće filete stavite na zagrejan tanjir. Iz tiganja pokupite ostatke pavlake i prelijte preko fileta.
Savet plus
Začinite biberom, po ukusu. Ukrasite svežim listovima peršuna. Služiti toplo.