REČI KOJE RAZOTKRIVAJU LAŽOVA: Budite oprezni sa ljudima koji ovako odgovaraju na pitanja

Svi mi želimo da verujemo prodavcima kada kažu za proizvod koji prodaju da zaista radi i da je kvalitetan. Želimo da verujemo kolegama u iskrenost njihovih reči, deci kada nam kažu sa kim su bila i šta su radila.

Želimo da verujemo političarima kada izlažu svoj program ili učestvuju u debati. Želimo da verujemo partneru kad kaže zašto kasni…

Ali, ipak nekada možemo posumnjati da ljudi sa kojima imamo posla nisu potpuno iskreni. Mi smo pronašli tri najčešća znaka da neko laže.

Paaaaaaaaaa…

Ako pitate nekoga neko pitanje na koje se može odgovoriti sa “da” ili “ne”, a odgovor koji dobijete počne sa “pa” postoji velika verovatnoća da ćete čuti laž. Kada odgovaramo na pitanje sa “pa” to u većini slučajeva znači da ćemo dati odgovor koji sagovornik ne očekuje – piše Biz Life.

Zašto bih ti verovao/la

reklame

Kada upitate iskrenu osobu zašto bi neko trebalo da im veruje, oni obično odgovaraju sa: “Zato što govorim istinu” ili nešto slično tome. Lažovi imaju poteškoća da kažu istu rečenicu jer lažu.

Pročitajte: PORUKE ZA POŽUDU I PORUKE ZA LJUBAV: Kako napaliti muškarca, a kako ga navesti da se zaljubi

Umesto toga, lažovi nude različite izgovore kao što su: “Jer sam iskrena osoba”, “Ne moraš da mi veruješ ako nećeš” i “Nemam razloga da te lažem”. Pitanje: “Zašto bih ti verovao” se može postaviti na razne načine u zavisnosti od nivoa bliskosti koji imamo sa sagovornikom.

NASTAVAK TEKSTA NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.