Ručak

Stara srpska jela su idealna za razvoj svakog deteta. Bez obzira da li vi volite da jedete “kašikom”, vaša roditeljska obaveza je da svome detetu kuvate zdrava i domaća jela koja će mu omogućiti pravilan razvoj.

reklame

Poželjno je da svom detetu za ručak spremite:

Pasulj – Beli pasulj bogat je vitaminom B1 ili tiaminom, koji je neophodan za formiranje i rad moždanih ćelija. Tiamin je ključna komponenta u sintezi acetilholina, što utiče dobro na pamćenje. Kada se jede svakodnevno, jedna šolja (90g) belog pasulja može poboljšati i održati kognitivne funkcije. Pasulj je bogat vlaknima i odličan je za pravilan rad metabolizma.

Naučnici smatraju da je pasulj pun antioksidantima koji mogu da spreče obolevanje od kancera.

Krem čorbice – Ova jela se izuzetno lako spremaju, a deca ih obožavaju. Ono što je najbolje je što u njih možete staviti povrće koje poželite, samleti ga u blenderu a da dete nema pojma da jede recimo šargarepu, kelj ili brokoli.

Ajvar potaž
Ajvar potaž

Sladak kupus sa jagnjetinom ili junetinom – Nutricionisti kažu da se kupus može jesti u neograničenim količinama. Izuzetno je bogat vlaknima i poboljšava metabolizam.

Kiseli kupus predstavlja pravo bogatstvo kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra, manjih količina natrijuma, i povoljan odnos kalcijuma i fosfora, osigurava maksimalno iskorišćavanje kalcijuma u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnom po naše zdravlje.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.