Idealan recept za slanu zimnicu, peglana kisela paprika za sve one koji za zimnicu žele da spreme nešto posebno
Idealan recept za slanu zimnicu, peglana kisela paprika za sve one koji za zimnicu žele da spreme nešto posebno

Idealan recept za slanu zimnicu, peglana kisela paprika za sve one koji za zimnicu žele da spreme nešto posebno… Ova paprika se lako sprema i može da stoji celu zimu.

Sastojci:

  • 10 kg očišćene paprike
  • 400 g šećera
  • 250 g soli
  • 100 g esencije
  • 1 vinobran
  • 1 g konzervansa

 

reklame

Priprema:

Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju. Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji.

Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera.

Recept za slanu zimnicu: kisela paprika (peglana)
Recept za slanu zimnicu: kisela peglana paprika

Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.

Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst). Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći.

Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.

Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje

Recepte piše: Marija Jakob / lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.