Da se ne lažemo, ja volim viršle. Složićemo se svi da viršle nisu možda najkvalitetniji proizvod kada su u pitanju mesne prerađevine. Ali, (mora da postoji neko “ali”) kada zamirišu, prosto vas mame i podsećaju na detinjstvo. Barem mene. I poješću jednu rol viršlu, zašto da ne. Da me mine želja…
Sastojci
• 250g lisnatog testa
• 3 viršle
• senf/zrno slačice
• žumance
reklame
Priprema
Zagrejati rernu na 180 – 200 stepeni.
Na radnoj površini istanjiti lisnato testo i oblikovati u pravugaonik. Podeliti ga na 6 (može i više) kvadrata. Na jedan kraj staviti senf ili zrno slačice, pa preko viršlu. Suprotan kraj nožem zaseći na nekoliko mesta. Urolati testo i staviti u pleh tako da deo sa prorezima bude odozgo.
Premazati umućenim žumancetom i peći 15 – 20 minuta.
Prijatno!
loading...